woensdag 28 oktober 2015

2016, een aantal loopwedstrijden en één (of twee) marathon(s)

De marathons vliegen me om de oren, maar ik kan maar niet beslissen welke ik in 2016 ga lopen.
Leg ik toch even mijn vraag voor bij de loopvrienden van Keep On Running. Wat zou een goede volgende marathon zijn? The Virgin London Marathon valt weg, dus nog een 10 tal om uit te kiezen. Blijkt dat ik toch niet de enige ben die problemen heeft met het kiezen van een marathon. Er worden over en weer vragen gesteld, zoals: Is de marathon van Rotterdam "plat"? Wanneer wordt de marathon van Parijs gelopen in 2016? En ga zo maar door.In mijn hoofd heb ik al bijna een keuze gemaakt, namelijk de Schneider Electric Paris Marathon, en/of de In Flanders Fields Marathon. Twee heel verschillende marathons. Lang moet ik niet meer nadenken. De Schneider Paris Marathon is in april 2016, dus de training kan niet lang meer op zich wachten. 

De Marathon Zeeuws Vlaanderen spookt ook door mijn hoofd. Een marathon op de grens van Vlaanderen en Nederland. Voor de zesde keer wordt er op zaterdag 16 april 2016 het startschot gegeven op de historische Grote Markt van Vestingstad Hulst en finisht men op de Markt van Havenstad Terneuzen. Ik heb hier al veel enthousiaste reacties over gehoord. Hier kan men als het ware over een natuurmarathon spreken. Je loopt afwisselend door bossen, paden en waterpartijen. Bijna één derde van het parcours voert je over onverharde wegen, paden en prachtige Zeeuws-Vlaamse Natuurgebieden.

Loopwedstrijden

Ik ben niet echt een wedstrijdloper, maar af en toe doe ik graag wat wedstrijdgevoel op.

De keuze van loopwedstrijden is net iets makkelijker. Er zijn een aantal wedstrijden die mijn agenda gehaald hebben.


"De Promenade Run" 

Om het jaar goed te beginnen start ik op 2 januari 2016 met een wedstrijd in Koksijde. 
Dit is een loop van 5 of 10 km over de volledige dijk van Koksijde - Sint-Idesbald.
Waarschijnlijk loop ik 10 km. Als ik er dan toch ben.....

Er wordt 's avonds gelopen als het al donker is. Met verlichting op de dijk, het zicht op de zee en strand kan er alleen maar een idyllische sfeer ontstaan.
Zowel de start als aankomst vinden plaats voor het casinoplein van Koksijde. Achteraf kan je nog nagenieten van de kerst- en nieuwjaarssfeer. Ik heb nog nooit een wedstrijd aan zee gelopen en het lijkt me wel leuk dit eens te doen. 


"12-uren jogging tegen kanker"

Dit is geen wedstrijd, maar lopen voor het goede doel en dat doe ik met plezier! Gedurende 12 uur wordt er continu gelopen op de atletiekpiste. Kan je niet lopen, geen nood, wandelen mag/kan ook. Je loopt of wandelt zoveel als je zelf kan. Per deelnemer gaat er minimum 1,5 € naar Kinderkankerdag en 1,5 € naar Kom Op Tegen Kanker. De 12-uren jogging gaat door op zaterdag 19 maart 2016 op de atletiekpiste van het stedelijk sportstadion Tielt. 


"The Wings for Life World Run"

Een heel bijzondere "run".  Sinds deze van start ging in 2014 loop ik deze mee.  In 2016 loop ik, in Flanders Fields, dan ook weer mee voor diegenen die dat niet kunnen. The Wings for Life World Run gaat door op zondag 8 mei 2016. Het startschot wordt om 11u (belgische tijd) gegeven. En waarom zeg ik nu belgische tijd? Omdat er wereldwijd gelopen wordt voor Wings for Life World Run. Op meer dan 30 locaties, verspreid over zes continenten.


Een half na de start, zet de Catcher Car de achtervolging in. Zolang je voor de Catcher Car loopt, zit je in de wedstrijd. Wanneer de auto je voorbij rijdt, is de wedstrijd gedaan. 

De tijdmeting werkt als volgt: je startnummer met timing tag wordt geactiveerd zodra je de Catcher Car passeert bij de start. De tag registreert jouw eindresultaat als de Catcher Car je passeert aan het eind van de race.

Hoe snel rijdt deze Catcher Car nu? 
De Catcher Car begint met rijden aan 15 km/u (30 minuten na de lopers).
Na een uur verhoogt het tempo naar 16 km/u
13:30 het tempo verhoogt naar 17 km/u.
14:30 het tempo verhoogt naar 20 km/u
16:30 het tempo verhoogt naar 35 km/u tot de laatste deelnemer is ingehaald.

Het inschrijvingsgeld bedraagt 30 euro en gaat integraal naar de Wings for Life foundation. Het doel is om zoveel mogelijk geld te verzamelen om onderzoek naar ruggenmergletsels te steunen. 

Ik kan het alleen maar aanraden. Het is een totaal ander concept dan je gewoon bent, het is fun en bovenal je loopt voor een goed doel, je loopt voor diegenen die het niet kunnen!

 

"Omega Pharma Run"

Alleen de 1e editie miste ik. Een gezellige, goed georganiseerde loop in een landelijk kader. Ik liep al de 10 km en 2x de halve marathon. De Omega Pharma Run werd tot 2014 jaarlijks georganiseerd, maar door de drukke bezigheden van het organiserend team en CEO Marc Coucke, zal de halve marathon voortaan tweejaarlijks georganiseerd worden. De opbrengst gaat telkens naar één of meerdere goede doelen. De Omega Pharma Halve Marathon wordt gelopen in Nazareth Oost-Vlaanderen. De exacte datum voor 2016 werd nog niet mee gegeven.

Omega Pharma 10 km 2012


Omega Pharma Halve Marathon 2013
 

 

Voorlopig worden het deze wedstrijden. Natuurlijk kunnen er nog een aantal bijkomen, want er zijn zoveel toffe, nieuwe,.... loopwedstrijden. 

En,.... natuurlijk wordt er ook nog getraind voor de komende marathon! Tegen eind volgende week moet de beslissing vallen welke het zal worden.
 

1 opmerking: