donderdag 5 november 2015

Ghelamco Arena Run - Light up the Arena

De  wedstrijd planning voor 2016 is al (bijna) volledig gemaakt. Nu nog op zoek naar een "run" om 2015 af te sluiten. Dus zit ik vorig weekend wat rond te kijken op verschillende sport websites met loopkalender.  Alle lopers zullen beamen dat er enorm veel wedstrijden zijn die je kan lopen! Zelfs naar het einde van het jaar toe. Tijdens mijn zoektocht valt mijn oog op "Ghelamco Arena Run". Denk ik bij mezelf: "dit zal niet kloppen. Ghelamco is het voetbalstadion van KAA Gent, de Buffalo's. Voetbal dus." 


Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik ben helemaal geen voetbal fanaat! 
Wereld- en Europese kampioenschappen oké, daarvoor zet ik me al eens voor de buis en supporter ik hevig mee. Al de rest van het voetbal gebeuren laat ik aan me voorbij gaan!

Ik ben aan het afwijken. Ghelamco Arena Run. Het is sterker dan mezelf en ga toch maar eens kijken wat die Ghelamco Arena Run inhoudt. En wat ben ik ben blij dat ik dat gedaan heb, want dit wordt mijn eindejaarsloop. Je kan het niet echt een wedstrijd noemen, dat niet, maar het is zoveel meer. 

Gedurende 90 minuten, de tijd van een voetbalwedstrijd, kan je zoveel ronden lopen als je wil. Het wordt dit jaar wéér een "straf parcours"! Over dat "straf parcours" zal ik nadien meer kunnen over vertellen. Het wordt alleszins geen light editie, las ik. Van de eerste editie heb ik nooit geweten, dus het wordt een complete verrassing voor me. Ik las in de vorige editie dat het trappen lopen naar de 5e verdieping dodelijk was. Dat belooft! Om 17u45 start de opwarming en om 18u00 wordt het startschot gegeven. Na 90 minuten wordt er afgefloten. Je hoeft nog niet onmiddellijk naar huis te lopen, (als je nog kan, haha...) neen tot 22u00 kan je nog nagenieten met een hapje en/of een drankje. Ook voor de start kan dit, maar ik vrees dat ik dan niet meer vooruit geraak!

Zowel lopers als supporters zijn welkom. Voor de kinderen is er voor het eerst (bewaakte) kinderopvang en animatie voorzien tijdens het loopevenement (springkasteel, spelletjes,...). Deze begeleiding wordt in goede banen geleid door ervaren monitoren. 

Vergeet ik nog te vertellen wanner dit alles plaats vind. Op 27 december 2015 in Gent, Ottergemsesteenweg Zuid 808. De deuren gaan open om 16u00. De paar kilootjes die je eventueel bent aankomen bij het kerst diner kan je er weer aflopen of...... gewoon verder feesten want daar gaat het toch om.  

Inschrijven en meer informatie vind je op de website http://ghelamcoarenarun.be
Ik kan je nu al verzekeren dat het een super ervaring zal worden!

4 opmerkingen:

  1. Lijkt me leuk. Krijg zowaar zin om het ook eens te proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk het ook Solange! Gewoon proberen zou ik zeggen!

      Verwijderen