zondag 15 november 2015

Looproute Bourgoyen - Ossemeersen

Zondag, laatste dag weekend en laatste dag van mijn mini verlof. Al heel de nacht hoor ik het zo hard waaien dat ik denk dat ik op de loopband zal moeten gaan lopen.

Maar, ik ben niet zo zot van loopbanden en beslis na enig aarzelen om toch maar buiten lopen. Windsnelheden van 4 -5 Bft zijn zo erg nog niet.? Wat ik niet ga doen, is om de 5 km proberen te lopen in 30 minuten. We gaan niet overdrijven hé. Het lopen vandaag zal al een intervaltraining op zich zijn

Mijn loopmaatje Nic gaat mee en we maken er een sportieve namiddag van. Nic komt me ophalen en we rijden richting fitness waar we onze sportzak achterlaten. Van daaruit lopen we via de toegang aan de Mahatma Ghandistraat de Bourgoyen-Ossemeersen in. Het natuurreservaat in de stad.


Het is zalig lopen in de Bourgoyen. Geen auto's, geen lawaai, gewoonweg zalig!
Het parcours is voor het grootste deel onverhard en het landschap heeft een open karakter. Al lopend kom je er geheel tot rust!


Na 10 km komen we terug aan bij de fitness en na de innerlijke mens versterkt te hebben beginnen we aan onze krachtoefeningen.

Anderhalf uur later staan we weer aan de wagen en rijden we heel ontspannen naar huis.  

6 opmerkingen:

 1. Blijven oefenen Martine!!!! Ge zijt goe bezig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeps, gereageerd op jouw naam!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Was heel goede training! Moeten we zeker nog eens doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja Martine, het is in de Bourgoyen zalig lopen ! We gaan eens samen moeten gaan, als je op je traagste looptempo moet oefenen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Niet opgeven Tine, het lukt je Wel! 5 km is haalbaar in een half uur.

  BeantwoordenVerwijderen